Един твърде странен италианец шета из България

Benedetto-ManciniСтранни са похожденията на минаващия за бизнесмен Бенедето Манчини. Италианецът се навърта из Пловдив и иска да купи тамошния „Локомотив”, макар че няма никакви разговори между него и собственика на „железничарите” Христо Крушарски. Италианецът обикалял едва ли не Европа, предлагайки да поеме собствеността върху клубове от Португалия, Русия и Швейцария. Този особен танц не говори за класа, а по-скоро за човек, който се занимава с втора употреба, но иска да мине за висока категория. Дори излезе, че през септември е предложил да купи старозагорския „Верея”, но и под аязмото никой не му искал парите.

Което навежда на поне две неща, като и двете не са цвете за мирисане: или имаме работа с аферист или с човек, с твърде смътни представи как се прави бизнес. Преди години в Пловдив имаше вече италианско присъствие,  представител от Апенините бе придобил собствеността върху „Ботев”. Тая история продължи от ден до пладне, което не попречи на „канарчетата” да продължат да бъдат клуб с традиции и интересно присъствие в шампионатите на страната ни.

Както е тръгнал поменатият Манчини, току виж дошъл и в Ямбол да купува местния едноименен клуб. Или пък ще се насочи към Елхово, където ще облекчи общината откъм финансирането на футболния клуб. Докато стане ясно, че продава илюзии, подобно на героите от романа „Златният телец”.

Борислав Ненов

About the Author :