Един класик с фотоизложба в Ямбол

Актова фНачо Каменов – Кубето , един от доайените на актовата фотография в България, ще изгрее и край Тунджа с изложбата си „Фантазии”, която се отрива в петък, 6 март, от 17,30 часа в Художествена галерия „Жорж Папазов”.
Каменов е сред най-известните имена в сферата на рекламната фотография. Макар и да е от старата школа професионални фотографи, възпитан с лента, Начо Каменов продължава и в днешно време да е актуален и интригуващ, вдъхновяващ и провокиращ. Има много свои ученици и продължава да дава знанията си на всеки, пожелал да се потопи в магията на фотографията.
За своята работа старият лъв казва: „Жената е висше божествено творение. Във всяка една жена е заложено красивото по природа. Работа на фотографа е да отключи тази природа. Едно от най-важните неща за актовата фотография е пълното доверие на модела към фотографа. Това е вид отдаване, което трябва да го има, за да се получи добрата снимка. Това са добри енергии, които се „въртят” в една орбита. За мен е важен детайла и формата, светлината и езика на тялото. Тук цветът няма място. Позволявам си го само, когато усещам снимката като картина“.
Фотограф от ранга на Начо Каменов-Кубето скоро не е показвал изложба в Ямбол и това безспорно ще бъде едно от големите културни събития в нашия град през седмицата, и през целия месец. Вероятно и за цялата 2015 година. Така че не бива да се пропуска.
Времето никога не стига, когато обаче става дума за актова фотография на истински майстор, другите неща могат и да почакат.

About the Author :