Един-два гласа решават изборите в Тенево и Кукорево

Един –два гласа решават изборите в двете най-големи тунджански села. В Тенево, издигнатият от Инициативен комитет и подкрепен от „БСП за България“ Димитър Комитов губи от опонента си Деян Шишков от местна коалиция ГЕРБ с един глас. За досегашния кмет са гласували 419 избиратели, а за неговия опонент 420. И двамата имат недействителни гласове – 4 за победителя и пет за победения. Инициативният комитет възнамерява да обжалва изборния резултат, но никой от комисията не е подписал протокола с особено мнение и не се знае дали съдът ще допусне повторно преброяване на бюлетините.

Подобна е и ситуацията в с. Кукорево. Там кандидатът на „БСП за България“ Стойчо Стойнов губи изборите за кмет с два гласа. За него са гласували 364 избиратели, а за неговия опонент и досегашен кмет Кольо Дичев – 366. Вероятно и за Кукорево ще се иска касиране на вота, но и там няма подписи с особено мнение на комисията.  Двамата кандидати имат по два недействителни гласа.

Във Веселиново печели кандидатът на ГЕРБ Слав Славов с 377 гласа срещу опонента си Татяна Стоева от „БСП за България“ с 231 гласа.

В Маломир печели Тодор Налбантов от ВМРО с 300 гласа срещу Йордан Тодоров от ГЕРБ със 157 гласа.

В Безмер остава същият кмет, издигнат от Инициативен комитет – Росен Русев. Той е подкрепен от „БСП за България“. За него са гласували 291 избиратели, а за опонента му от ВМРО Иван Стоянов – 263.

В Ханово печели кандидатът на „БСП за България“ Павлина Георгиева с 236 гласа, докато нейният опонент Желязко Дичев от АБВ е успял да спечели само 188 гласа.

Равносметката от балотажа в изборите за кмет в шест села на този етап е три села за местна коалиция ГЕРБ, две села за „БСП за България“, едно за ВМРО.

About the Author :

Leave a reply