Единадесет кандидати за военна служба успешно издъжаха конкурса за новия прием в Ямбол

Sn_eli_1Единадесет кандидати за военна служба успешно издъжаха проведения конкурс за  приемане на военна служба на лица, за назначаване на длъжност в 42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион, в Ямбол. Конкурсът за овакантените длъжности эа двете формирования от състава на Втора механизирана бригада се проведе вчера, 10.10.2018г. във войскови район Кабиле.

Sn_eli_2Шестчленна комисия, с председател подполковник Стефан Горчев – началник Административно отделение във Втора механизирана бригада, проведе конкурса за приемане на военна служба на лица, завършили граждански средни или висши училища, за назначаване на длъжности, като оценяха общо 17 явили се кандидати.

По време на проведения конкурс, в трите му етапа, младите мъже и жени кандидати положиха изпит по физическа подготовка, попълваха тест за проверка на общата им култура, като получилите положителни оценки се явиха на събеседване.

Sn_eli_3Тестът за проверка на общата култура премина в регламентираната продължителност от 60 минути, в които трябваше да се посочат отговорите на 100 въпроса. Изпитът по физическа подготовка включи определяне на качествата на кандидатите за сила, ловкост и издръжливост, като за целта се оценяваха изпълненията на лицеви опори и коремни преси, совалка 10х10 метра и крос 1000м.

Sn_eli_411-те кандидати, преминали успешно етапите на конкурса, приеха предложените конкретни длъжности за назначение в двете военни формирования в Ямбол.

 

About the Author :

Leave a reply