Европейска награда за Кристиян Георгиев от ГПЧЕ “В. Каразьозов”

12358297_10204811775606680_818161351_nСлед като само преди месец се завърна от Европейския парламент в Страсбург, Кристиян Георгиев от 11 “а” клас на ГПЧЕ “В. Каразьозов” отново  е един от десетте избрани, от 45 участвали в надпреварата ученици, да посети Брюксел през пролетта на 2016 година. Той е сред победителите в напрегнато, но много интересно и увличащо състезание по случай Дни на Европейския парламент и Evropean Master Class.

Състезанието се проведе в Стара Загора и в него участваха девет училища от Стара Загора, Казанлък и Ямбол. Два дни учениците дискутираха проблема с бежанците в Европа. Първият ден симулираха работата на Съвета на Европа, като се въплътиха в ролята на Министър – Председатели, а вторият ден в ролята на депутати в Европейския парламент дебатираха по проблема.

Всички участници бяха много ентусиазирани и вдъхновени и с удоволствие участваха в дискусиите, споровете и гласуването. Най-добре представилите се от дискусиите в двата дни бяха наградени с екскурзия до Брюксел през пролетта.Отборът на нашата гимназия се представи отлично, но не можеше всички да бъдат избрани.

Поздравления за Кристиян Георгиев, успешно преборил се за голямата награда – екскурзия до Брюксел.

 

Петя Димитрова, педагогически съветник и ръководител на отбора

 

About the Author :