Евроизбори 2019 – Проф. Боян Дуранкев: До 2025 г. да достигнем с догонващо развитие средното ниво в ЕС

DSC08377„До 2025 г. да достигнем с едно догонващо развитие средното ниво на Европейския съюз”. Това е националният приоритет, който ще отстоява в Европейския парламент проф. Боян Дуранкев, водач на листата на „Коалиция за България”, под номер 10 в бюлетината. Н 10 май той се срещна със симпатизанти в Ямбол заедно с кандидатите за евродепутати от листата д-р Камелия Стаматова, Антон Коджабашев и лидерът на АБВ Румен Петков.

Според проф. Дуранкев това може да стане чрез три основни направления. Първото е увеличаване на темповете на растеж на икономиката в България и Румъния на 6-7 % и да достигнем средното ниво на БВП на човек от населението чрез почти утрояване на усвояването на еврофондовете. Второто е догонващо социално развитие – минималната работна заплата в България не трябва да бъде по-малко от половината на средната минимална работна заплата в ЕС, която за 2019 г. е 924 евро. Ако постигнем догонващото развитие това означава 2025 г. минималната работна заплата да бъде 510 евро, а минималната пенсия около 600 лв.

Третата и най-важна цел е българите да не бягат от собствената си страна, тъй като ако те не намират реализация тук и то достойно заплащане за труда си, нашите деца и внуци няма да останат тук, каза още проф. Дуранкев.

Подробности за срещата четете утре – 11 май.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

About the Author :

1 Comment to “Евроизбори 2019 – Проф. Боян Дуранкев: До 2025 г. да достигнем с догонващо развитие средното ниво в ЕС”
  • Петър Бунов
    May 12, 2019 - Reply

    Здравко Златаров е доносник и бивш агент на ДС т.е. национален предател. През цялата си кариера се занимава с измами. Първо фалира Олимпик, където беше шеф и остави хиляди хора без гражданска отговорност. След това беше шеф на NN, където излъга десетки ямболии и беше многократно бит. Сега измамника се прави на политик и като заместник председател в община Тунджа направи далавери за хиляди евро. Този трябва да е в затвора, а не в политиката. Ако искате нормален живот забравете че съществува партия АБВ, а Здравко Златаров скоро трябва да влезе в затвора.

Leave a reply