Евроизбори 2019 – Партия „Атака“ изпраща ямболски математици на олимпиада в Япония

IMG_9847Партия „Атака“ помогна финансово на ученици от МГ „Атанас Радев“-Ямбол да участват в математическа олимпиада в Япония. Те ще заминат за страната на изгряващото слънце заедно със своите родители, съобщи лично председателят на „Атака“ Волен Сидеров, който бе в Ямбол заедно с водача на листата на партията за евроизборите Георги Димов. „Нашата държава понякога подценява важността на такива участия, но затова пък партия „Атака“ дава рамо това да се случи“, отбеляза той в присъствието на директора на гимназията Евгени Иванов и ученици. Лидерът на партията сподели удовлетвореността си, че тези талантливи деца ще продължат добрата традиция на ямболската математическа школа още от края на 60-те и 70-те години на 20 век, когато учител беше велик математик като Роман Хайнацки. Сидеров не пропусна да отбележи, че това е училището, което и самият той е завършил.

Волен Сидеров припомни и още едно значимо нещо, случило се за града, благодарение на неговото лобиране – предстоящото завършване на новата болница. Той призна, че това не е станало лесно, но благодари на министър-председателя, финансовия министър и министъра на здравеопазването, откликнали на лобирането му. Волен Сидеров добави –  като избран от Ямболския избирателен район, се чувства горд, че след 40 години болницата ще бъде завършена.
Водачът на листата на „Атака“ за евроизборите Георги Димов заяви, че при обиколките из България той и колегите му виждат два големи проблема. Единият – това са ниските доходи, социалната мизерия, в която живеят българите. Вторият, който произтича от предходния, е обезлюдяването на страната. Младите хора – тези, които трябва да останат и да работят в България, изтичат на Запад и то по чисто икономически причини. Те обичат страната си, тук са семействата им, но отиват да работят в чужбина много често за жълти стотинки, спят в каравани, живеят в мизерия. „Ние от партия „Атака“ имаме една единствена цел – силна България, а това може да стане, като върнем младите хора тук и направим така, че българите да живеят като европейци по доходи, т.е. практически, а не само на думи. Понеже нашите цели са практични, ние започнахме една практична кампания – нямаше зали, концерти, песни и танци, празни обещания и уверения. Напротив – подпомагаме млади хора по различните райони“, подчерта той. Тази помощ е в различни сфери – в спорта, математици, бъдещи лекари, филолози, педагози. Идеята е тези хора да останат тук, да гледат тук децата си, да дадат енергията и силата си за една силна България. „Единственият механизъм България да оцелее, е това, което предлагаме ние – европейски доходи, а не социална мизерия. Не трябва да имаме насажданото през последните 30 години ниско самочувствие, че сме втора ръка хора, че не заслужаваме да имаме европейски доходи“, категоричен беше Георги Димов. „Напротив – онези, които ви обясняват тези неща, са национални предатели, не гласувайте за тези хора“. Той призова да се гласува за пробългарската партия „Атака“, която ще защитава само българския национален интерес в Европарламента.
Своята благодарност към партия „Атака“ и лично към Волен Сидеров изрази и директорът на Математическата гимназия Евгени Иванов. Той сподели, че с Волен Сидеров са съученици, имат две години разлика. Брат му, покойният доц. Пламен Сидеров от Софийския университет, също е подкрепял много гимназията през всичките години на нейния възход. „Аз също радея за това – младите ни таланти да се връщат в България, да работят и да подкрепят нейното развитие“, бяха думите на директора на училището.
Купуването и продаването на гласове е престъпление
About the Author :