Евроизбори 2019 – Лидерът на ПЕС Сергей Станишев посети Болярово

IMG_0534На 21 май 2019 година лидерът на ПЕС – Сергей Станишев и кандидат за представител в Европейския парламент под номер пет посети Болярово, за да се срещне с хората. Той сподели, че за пореден път идва в общинския център и забелязва, че е станал по-красив, което е радващо.

 Заедно с него, в Болярово пристигнаха народният представител Николай Пенев и Атанас Мерджанов, член на Националния съвет на БСП. На срещата присъстваха и Атанас Дженков, председател на Общинската партийна организация на Болярово и кметът на общината Христо Христов.

Сергей Станишев се обърна към множеството присъстващи от цялата община, призовавайки ги да не подценяват предстоящите избори като маловажни. Очаква се ниска избираемост, но държи хората да разберат, че ако БСП ги спечели, ще отвори път за промяна. Защото дори и да има предсрочни избори, да спечелят и IMG_0535направят правителство, ще е много трудно без силна и обединена европейска левица, от която ще зависят множество решения. Въпросът е да се направи стъпката към промяната, а тя е това – бюлетината с номер 18 на 26 май 2019 година. Хората са разочаровани от управлението на ГЕРБ  и единственият начин да ги накажат е като изберат номер 18 в интегралната бюлетина, напомни той. ГЕРБ ще ги заболи най-много, ако БСП  ги бие. Трябва да осъзнаем, че за да направим дълбока социална промяна в България, е важно да направим социална промяна и в Европейския съюз.

Не само в Боляровския регион, но и в цялата страна се забелязва обезлюдяването. Младите вече бягат не от селата към големите областни градове, дори не към столицата, а в чужбина и това е драмата на много семейства в България.

Последните 10 години под ръководството на ЕНП, на десните, ЕС  стана наказателен съюз към много държави и хората се почувстваха изоставени. Това е съюз на едрия капитал, на бизнеса, това е общ пазар, но не е съюз на гражданите, който създава условия за по-добър живот. Затова, както в платформата на БСП, водещото са доходите, увеличаването на минималните работни заплати, ускореното нарастване на доходите като цяло, същото е и в платформата на европейските социалисти. Нашият общ манифест се нарича нов социален манифест за Европа, но за да го реализираме, ни трябва подкрепа. На 26 май с номер 18 в интегралната бюлетина, за да имаме достатъчно сила да го превърнем в реалност.

Като кандидат за ЕП, господин Станишев сподели,че има много каузи, но водещата е социална Европа. За най-бедната страна в Европейския съюз СОЦИАЛНА ЕВРОПА е национален интерес. Нужно е социалните стандарти да залегнат в условията за всяка страна, да бъдат наблюдавани и ще настояват за това. Независимо какво е правителството, то да бъде задължено да изпълнява принципите на Социална Европа – на нарастване  на доходите, на социалната защита, на условията на труд, това е ключово за социалистите навсякъде в Европа. Втората му кауза е срещу Европа на скоростите, срещу Европа на концентрични кръгове, срещу Европа на двойните стандарти. България има достатъчно сила и трябва да я отстоява. В ЕС заяви ясно,че ще говори с езика на самочувствието и на аргументите и ще намирам добри съюзници за наши каузи.

В заключение той подчерта, че е убеден, че не само в община Болярово, но и в област Ямбол БСП ще е първа сила, надява се и в страната да е. В отговор на зададен въпрос относно коалицията, той каза, че излизат сами, прекалено късно е да се анализира това разделение, въпреки че е добре за в бъдеще да се търси широка коалиция. Може би ще е малко объркващо за някои – под номер 10 е „Коалиция за България“, но БСП са сами на тези избори, под номер 18!

Атанас Мерджанов също се обърна към присъстващите си земляци и сподели, че е радостен  да види толкова хора от всички населени места на общината. За господин Станишев е излишно да се говори, каза той, достатъчно е да се види клипът, в който водещи европейски фигури говорят за неговите постижения и почитта към него в цяла Европа. Доста хора от област Ямбол, включително и от Болярово той е канил в Брюксел, възроди дейността на офиса в Ямбол и винаги се е опитвал да помага с каквото може. Атанас Мерджанов заяви,че е горд да призове всички от общината, от която са корените му, да не се колебаят в избора си на 26 май 2019 година- номер 18 в интегралната бюлетина и 105 за Сергей Станишев!

Кметът на община Болярово Христо Христов също сподели,че по покана на лидера на Партията на европейските социалисти е посещавал два пъти Европейския парламент. Лично той му е много благодарен за това, че в далечната 2005 година е помогнал на общината да е една от петте в стартов проект за субсидии на земеделците. Важно ще бъде да продължи да им помага, те помнят това, благодарни са и подкрепят неизменно тази политика. Важно е да знаем за кого и какво гласуваме, а чрез номер 18 избираме силната социалната политика. Част от трудно спечелените проекти на общината са европейски. Ето и сега се работи по един, съвместно с няколко страни, одобрен е и друг – за безплатен достъп до интернет на три места в Болярово.

Господин Христов припомни и как някога младият Момчил Неков също е бил тук на среща с хората, а след като отиде в ЕП продължи да помага – беше тук и след трагедията с унищожените близо 4 хиляди животни (логично е,че тези хора не искат повече да чуят за ГЕРБ). Уверен е, че и сега ще го прави, защото отново е кандидат в листата (под номер 9 в бюлетина номер 18). Убеден, че въпреки очакваната слаба избирателна активност, община Болярово отново ще бъде активна и ще е сред най-високите проценти с гласове за БСП. Този път с номер 18 в интегралната бюлетина!

Купуването и продаването на гласове е престъпление

About the Author :