Евроизбори 2019 – БСП: Има шанс за ново начало за България и за ЕС

???????????????????????????????БСП – Ямбол се включи в закриването на кампанията за Югоизточна България в Бургас. Социалисти от цялата област участваха в заключителната среща с водача на листата Елена Йончева и с кандидатите за народни представители Момчил Неков и Крум Дончев пред община Бургас.

Нашата кауза е справедлива и ние ще победим, България ще победи на тези избори, обърна се Елена Йончева към хилядите социалисти. Тя изтъкна, че е постижимо да има единен стандарт в ЕС за минимална пенсия и заплата и обясни, че левицата иска минималната заплата да е минимум 60 % от средната работна заплата.

???????????????????????????????„На 26-ти май пред България има два избора – или оставаме криминалната шайка да управлява и това криминално робство да продължава, а младите хора да напускат България, или отиваме да гласуваме с номер 18, защото на следващите избори ще бъде късно и няма да можем вече да имаме свободен вот. Сега имаме шанс”, каза още Йончева.

„БСП е единствената партия, която в тези години не се продаде на ГЕРБ, не предаде българските граждани и своите избиратели в името на парите и властта”, изтъкна като една от причините, заради които да се гласува с номер 18 на 26 май зам.-председателят на предизборния щаб и ямболски депутат Кристиан Вигенин и допълни: „Ние сме единствените, които имаме ясна идея какво искаме да постигнем в Европа и в Европейския парламент – кандидатите на БСП заедно с Партията на европейските социалисти искаме да направим ЕС съюз за хората, а не за големите корпорации, бизнеса и парите, какъвто е днес”. Той изтъкна, че изборите са шанс за ново начало за България и за ЕС.

Кандидатът за евродепутат Момчил Неков бе категоричен, че не сме втора категория хора. „Не трябва да чакаме шефовете в Брюксел да казват! Време е това да спре! Ние сме единствената алтернатива за България. Всички други са се коалирали с ГЕРБ и виждаме до какво ни докараха”, каза още той.

„Ние вярваме, че децата са нашето бъдеще. Затова ще работим активно за младите и младежта – те да могат да остават в родината си”, заяви кандидатът за евродепутат Крум Дончев.

На събитието присъстваха и народните представители Петър Кънев, Николай Пенев, Николай Тишев, Тодор Байчев, и Кольо Милев, председателят на Областния съвет на БСП- Бургас – Стойко Пенков и на БСП-Ямбол Митко Андонов, председателят на Общинския съвет на БСП-Ямбол Катя Георгиева и др.

About the Author :