Евродепутатът Цветелина Пенкова с дарение за Спешно отделение на ямболската болница

Най-младият български евродепутат Цветелина Пенкова изпрати дарение за Спешно отделение на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ – Ямбол.

На 16 април общински съветници от БСП и сътрудникът на Делегацията на социалистите и демократите в Европейския парламент Божидара Божилова предодаха дарението на началника на „Спешно отделение“ д-р Недялка Влахова и на изпълнителния директор на болницата д-р Панайот Диманов.

Дарението включва хирургични маски, имуностимуланти за екипа и дезинфектант на прах за повърхности.

Лекарите изразиха благодарността си, че получават толкова нужните им в момента предпазни и дезинфекциращи средства, които са най-трудни за осигуряване, защото за месец на болницата са й необходими 10 000 маски.

С предаването на дарението общинските съветници от БСП се включиха и в кампанията на Цветелина Пенкова #PRAYATHOME (Моли се вкъщи), която цели да призове хората да се молят вкъщи по време на великденските празници, за да не се загуби ефекта от досега успешно прилаганите ограничителни мерки в България.

Кампанията беше подкрепена от популярни лица като Мария Илиева, Асен Блатечки, Веси Бонева, Ники Илиев, Вихра Петрова, Светлин Къслев, Богдан Томов, Натали Трифонова, Елена Брусарска,  Александра Богданска-Петканова, Дона, Баланчо и Надежда, Крум Дончев, Джоли Петкова, Джулиана Гани, Венета Харизанова, Биляна Йотовска и много други. Всички те отправиха апел през профилите си в социалните мрежи да се молим вкъщи, да отпразнуваме Великден със семействата си.

Те поставиха бели маски с #PRAYATHOME на лицата си и по-този начин изразиха своята съпричастност.

Кампанията продължава активно да призовава всички да се молим вкъщи. Да допринесем за по-бързото излизане от здравните аспекти на кризата. Да намерим вярата вътре в себе си, сила и упование да се справим със ситуацията, без рискови действия по Великденските празници.

 

About the Author :

2 Comments to “Евродепутатът Цветелина Пенкова с дарение за Спешно отделение на ямболската болница”
  • Anonymous
    April 17, 2020 - Reply

    Както си личи от снимката БСП уреди техните си хора по партийна линия, както винаги, нали д-р Райно Работи там, а останалите кучета ги яли, защо само там не ги разделиха като колеги в цялата болница или делят лекарите на нашии ваши, нали заедно работите?

  • Питам
    April 18, 2020 - Reply

    А Вигенин какво дари?Или пък екскандидатката за кмет бизнесменката Катя Георгиевва?

Leave a reply