Евродепутатът Асим Адемов посети ПГСА “Кольо Фичето” в Ямбол

1Евродепутатът Асим Адемов гостува днес в Професионалната гимназия по строителство и архитектура „Кольо Фичето“ в Ямбол. Гимназията е едно от одобрените учебни заведения,  включено Програмата за училища-посланици на Европейския парламент.

На събитието в гимназията присъства и заместник-кметът на община Ямбол Илиана Бицова, която приветства учениците  и им пожела да бъдат винаги уверени в себе си и да преследват с упоритост своите мечти.

Целта на Програмата за училища-посланици на Европейския парламент е да се подобри осведомеността сред учащите относно Европейския съюз, европейското гражданство и парламентарната демокрация. Инициативата се стреми да разясни на младежите техните права като европейски граждани, да ги запознае с работата на техните представители в Европейския парламент, както и да им покаже как те самите биха могли да оказват влияние върху политическия и демократичен живот в Европейския съюз.

„България е част от голямото европейско семейство вече 12 години  и благодарение на европейската солидарност  страната ни се подобри драстично към по-добро“, заяви по време на дискусията с учениците евродепутатът Асим Адемов. Той се включи и в интерактивен урок за интериорен дизайн на сгради.

2 3 4 5 6 7

 

 

About the Author :

Leave a reply