Д-р Ханджиев стана почетен член на читалище „Съгласие”

l_5ow83qxu7b32fvНа проведеното във вторник, 18 март, годишно общо отчетно събрание на читалище „Съгласие 1862”  имаше една чудесна финална права. Тя идваше от предложението на Настоятелството на най-старото и голямо ямболско читалище за почетен член да бъде обявен д-р Лъчезар Ханджиев. Това бе част от дневния ред на отчетното събрание, но бурните овации, с които бе посрещнато предложението от страна на присъстващите, не бе проява на обикновена любезност, а на дълбоко уважение към личността на д-р Ханджиев.

Той е дълги години цигулар в Оперетата към читалище „Съгласие” и винаги е бил съпричастен към ставащото в културната институция, на която сега е  член на Настоятелството. Лъчезар Ханджиев е роден през 1944 г. в Ямбол и на 18 май ще навърши достолепните 70 години.

Носител е на наградата „Златен герб” на община Ямбол. За известно време  бе директор на Районния център по здравеопазване, 15 години бе заместник-председател на БЧК и сърцето му винаги е било свързано с медицината и изкуството.

След като бе избран с единодушие за почетен член на читалище „Съгласие 1862” , д-р Ханджиев , видимо разчувстван от оказаното уважение, бе лаконичен и заяви: ” Радвам се, че с 90 процента от хората , които са тук, сме работили толкова години заедно”.

About the Author :