Д-р Стефан Бакърджиев, Невена Димитрова и НЧ „Зора-1945“-Ямбол с национални награди по случай 24 май

София, 22.05.2020 г.

Две личности и една институция от Ямбол са сред наградените тази година от Министерството на културата за изключителен принос в развитието и утвърждаването на българската национална идентичност и по повод 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

С Почетен знак „Златен век“ – „Печат на Цар Симеон Велики“, златен и грамота е удостоен д-р Стефан Бакърджиев, директор на Регионален исторически музей-Ямбол.

С Почетен знак „Златен век“ – „Печат на Цар Симеон Велики“, сребърен и грамота е отличена Невена Димитрова – председател на НЧ „Зора“-1945“, Ямбол, посветила 40 години от живота си на културата. През тази година тя навърши 75 г.

С Грамота за изключителен принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност е удостоено НЧ „Зора-1945“-Ямбол, което тази година бележи 75-годишен юбилей.

По повод 24 май Министерството на културата е отличило 72 изявени личности и институции от цялата страна.

Тази година церемонията по официалното връчване на наградите „Златен век“ ще бъде насрочена през есента. Причината за това са въведените ограничения за провеждане на събития и противоепидемичните мерки, свързани с пандемията от COVID-19.

 

About the Author :