Д-р Рунков „хвърли бомбата“ и обяви, че подава оставка като изпълнителен директор на болницата

Ямбол, 18.06.2021

Оставка обяви, че подава изпълнителният директор на МБАЛ „Св. Пантелеймон” – Ямбол д-р Димитър Рунков на пресконференция днес. Според него от 21 юни той повече няма да подписва нищо, освен заплатите на работещите в болничното заведение. Причината според него са неспечелените два конкурса и това, че търсили нов човек за неговото място.

Хронологично д-р Рунков проследи двата конкурса за членове на съвета на директорите на МБАЛ „Св. Пантелеймон“, в които е участвал, и коментира ситуацията от неговата гледна точка.

Според д-р Рунков първият конкурс бил прекратен по думите на зам.-министър Бойко Пенков заради „вразумяването на единия от кандидатите – д-р Диманов“, при втория концепцията му учудващо била одобрена, но при устния изпит председателят на комисията, който е и зам.-министър му показал, че той не бил техният човек. Според думите на д-р Рунков зам.-министърът бил заявил, че Ямбол няма нужда от такова нещо като нов болничен корпус и от колеж.

В изказванията си д-р Рунков намеси персонално и други хора, свързвайки ги с БСП.

Той изтъкна още, че е обявен нов конкурс, но той няма да се явява на него, защото имал достойнство. Д-р Рунков възнамерява да остане да работи в болницата като лекар, докато не стане излишен.

About the Author :

2 Comments to “Д-р Рунков „хвърли бомбата“ и обяви, че подава оставка като изпълнителен директор на болницата”
  • 1929 1933
    June 19, 2021 - Reply

    Държавата упорито вреди на развитието на Ямбол, заради лобита на други градове, старо мислене, разни дребнави лични и партийни интереси. Време е общината да си поиска от държавата собствеността на Новата болница и директно да потърси концесионно партньорство с чужди болнични вериги – за изграждане, оборудване и експлоатация. В годините София само вреди на Ямбол, това се доказа многократно.

  • ТУНДЖАНЕЦ
    June 19, 2021 - Reply

    Това е факт. България винаги е била мащеха за нашият ЯМБОЛ. Подкрепям изказалият се преди мен изцяло. Трябва за всичко съюз с външни градове и държави. Например ТУРЦИЯ ни е съсед. Голяма е и с тях е добре. Освен това са честни и коректни много.

Leave a reply