Парламентарни избори 2021 – Д-р Райно Георгиев, кандидат за народен представител от БСП за България“: Имаме ясен план за спасение на държавата

-С какво един лекар на първа линия в борбата не само с Ковид 19, а и с най-спешните заболявания на хората може да бъде полезен в парламента в тази здравна криза? 

-Лекар съм в Спешно отделение на ямболската областна болница „Св. Пантелеймон“ от завършването ми на Медицинския университет в Пловдив. Специализирам „Спешна медицина“. Ние помагаме на първа линия и на заразените с Ковид 19, но и на всички болни и пострадали, намиращи се в пряко животозастрашаващо състояние. Помагаме и на лицата с психически разстройства, които представляват опасност както за себе си, така и за околните, на жените със започващо раждане или развитие на спонтанен аборт, на деца до еднагодишна възраст, за които е потърсена такава помощ, както и на пациенти, при които характерът на заболяването нe може да бъде преценен и са оставени без терапия.

В парламента ще работя и ще настоявам заедно с моите колеги за по-адекватни и рационални решения за промени в нормативната база, касаещи спешната медицинска помощ. Искам да се чуе силният глас на работещите в спешната медицина. За мен тя е елемент от националната сигурност на страната. Необходимо е специалността „Спешна медицина“ да се изведе на по-високо академично ниво със самостоятелни катедри в медицинските университети. Тази специалност трябва да стане по-привлекателна за новозавършилите медици. Нужно е и по-бързо внедряване на парамедици и лекарски асистенти в структурите на доболничната спешна медицинска помощ.

-Какви спешни мерки предлага „БСП за България“ за спасяване и реформиране на здравеопазването?

-Категорична промяна на модела на здравеопазване. Държавните болници спират да бъдат търговски дружества – здравето не е стока.

ДДС за всички лекарства ще стане 9 %, което означава значително по-ниски цени на всички лекарства за нашите сънародници.

Безплатни лекарства за всички деца до 14-годишна възраст. Децата са нашето бъдеще, нашата най-важна инвестиция.

Готови сме с такава организация на здравеопазването по региони, че да се осигури достъп до специализирана и адекватна медицинска помощ в рамките на така наречения “златен час“. Първи сме в Европа по смъртност от сърдечно-съдови заболявания. Статистика, която не се промени, за съжаление, през последните 12 години.

-Какви лични ангажименти поемате за Ямболска област? 

-През последните години, БСП както на местно, така и на национално ниво чрез своите представители в общинския съвет и в Народното събрание е била подкрепяща и  настояваща за довършването на т. нар. Нова болница. За мен това е местен приоритет номер едно.

И още нещо, с което се ангажирам. Нова сграда на болницата ще има, но са нужни  и медицински кадри. Към днешна дата недостигът на медицински сестри е изключително остър. Затова ние ще осигурим възможност за едновременна работа и обучение на място чрез изнесена образователна форма на специалисти по здравни грижи. Тук – в ямболската болница. Подобна практика вече е реализирана в община Смолян.

Не на последно място – осигуряване на мобилни аптеки за жителите на селата.

-Защо да ви подкрепят избирателите на 4.04?

-Искам нашите съграждани да подкрепят „БСП за България“. Защото е единствената партия, която четири години ясно назоваваше проблемите и предлагаше разумни алтернативни решения. Имаме и ясно разписан план за спасение на държавата.  Но за да реализираш политика на промяната, трябва да си пряк участник в управлението. Това е нашата цел.

С участието си в листата на БСП подавам знак към младите хора да бъдат активни в обществената работа, да отстояват позиции, в които вярват, да търсят и предлагат решения на проблемите в сферите, в които работят. Имам енергията, считам се за почтен и коректен човек, вярвам в потенциала на всеки мой съгражданин и ще изпълня със съдържание посланието, с което лично излизам пред жителите на областта „От Ямбол за Ямбол“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

About the Author :

Leave a reply