Държавното първенство по спортни танци по възраст започва на 23 септември в Спортна зала Диана

Ямбол, 19.09.2022 г.

По малко от една седмица преди старта на Държавно първенство по спортни танци за възраст, което ще се проведе в град Ямбол. Турнирът ще бъде организиран от Министерството на младежта и спорта, Българска федерация на клубовете по спортни танци, Община Ямбол, Община Тунджа и Областна Администрация в град Ямбол.

Надпреварата за призовите места и титлите във всички възрасти започва на 23-24-25 септември 2022г. в Спортна зала Диана. Световно известни имена от страните Италия, Франция, Германия, Гърция, Израел, Грузия, Молдова, Америка в спортните танци ще оценяват състезателите на най-важният турнир в календара на БФКСТ (предаде Георги Найденов – Председател на БФКСТ).

Посредствено с Държавното първенство на 24-25 септември също ще се проведе международен турнир DIANA CUP 2022, който се организира от Клуб по спортни танци Тандем и БФКСТ. Тази година на международния турнир публиката може да се наслади на изпълненията в категория International Open Adult на Едгар Маркос и Алина Новак от Полша които потвърдиха участието си.

Едгар и Алина са финалисти на световни и европейски първенства и световни игри. Очаква се общия брой на Държавното първенство и междунардния турнир да надхвърли над 300 двойки които ще бъдат разделени в над 20 отделни категории.

About the Author :