Държавен съдия-изпълнител слага на тезгяха Хладилна база

DSC00550aГоляма хладилна база отива на публична продажба с начална цена малко над 131 000 лева. Имотът е сложен на тезгяха заради изпълнително дело от 2013 година и утре, 23 май, е последният ден за приемане на наддавателните предложения.

Процедурата е в ръцете на държавен съдия-изпълнител, като това е от редките изпълнителна дела за продажба на имоти на внушителна стойност в ЯРС.

Обикновено при държавните съдия-изпълнители, които в Ямболския районен съд са четирима, отива „цацата”, а голямата риба е в ръцете на Ирина Христова-единственият частен съдия-изпълнител в Ямболска област.

Хладилната база, с която ще трябва да се раздели досегашният и собственик, се намира в землището на село Хаджидимитрово и по принцип наддаването е за два имота-първият е с площ 3289 кв.метра и е с начална цена малко над 62 000 лева.

Вторият имот е пак в землището на това село от община „Тунджа” и е разширение на Хладилната база, като площта е над 7 000 квадратни метра.

Нещо се е пропукало в бизнес-плановете на досегашния собственик вероятно, щом се е стигнало до изпълнително дело и до последната дума на държавния съдия-изпълнител.

About the Author :