Държавата приведе 13,5 млн. лв. за новата болница, до края на годината ще бъде обявена и обществената поръчка

Ямбол, 10.11.2020 г.

Държавата приведе първия транш от 13,5 млн. лв. за довършване на новата болница в Ямбол. Това съобщи изпълнителният директор на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ Ямбол д-р Димитър Рунков. „Запомнете датата 6 ноември 2020 г., на тази дата беше приведен първия транш за новата болница. Това се прави в полза на гражданите и за доброто на града. Тук е моментът да призова всички недоброжелатели – да ни оставят да поработим заедно с екипа, който ще работи по тази, бих казал, кауза, номер едно за града“, коментира той и уточни, че до края на годината трябва да бъде обявена обществената поръчка.

Областният управител Димитър Иванов също коментира новината с думите: „Един от основните приоритети, които имахме с д-р Рунков и искаме да изпълним, е това. Поставихме си го като основна цел и сме на път да го завършим. Като хора, които живеем и сме свързани с този град и област, искаме този процес в здравеопазването да бъде завършен и лекарите да работят в една наистина по-добра среда още през 2021 година, а пациентите да имат добри условия за лекуване. Казвам 2021 година, защото мисля, че това са реални срокове“.

About the Author :

2 Comments to “Държавата приведе 13,5 млн. лв. за новата болница, до края на годината ще бъде обявена и обществената поръчка”
  • Ямболия
    November 10, 2020 - Reply

    БРАВО!!!

  • Даница
    November 10, 2020 - Reply

    Още едно голямо браво с благодарност!Позитивните хора благодарят, неблагодарните започват да храчат…

Leave a reply