Дъжд от злато за лекоатлетически клуб „Тунджа”

лека атлетикаЧудесно представяне направиха лекоатлетките при девойките младша възраст на ЛК „Тунджа”. На провелия се държавен шампионат в Сливен четири възпитанички на треньорите Йордан Атанасов, Галина Атанасова и Петрана Чамова триумфираха на пистата.

Запазената марка на момичетата от ЛК „Тунджа”- спиртът и многобоят, отново бе на висота, и като шампионки на България се завърнаха Габриела Георгиева, Полина Тодорова и Никол Минчева.

17-годишната Габриела Георгиева затвърди реномето си в късия спринт и финишира първа на 200 метра, а на 100 метра пресече финалната линия втора, при конкуренцията на 55 състезателки.

Шампионска титла за лекоатлетически клуб „Тунджа”, и за града ни, разбира се, донесе Полина Тодорова в бягането на 400 метра, а Никол Минчева за пореден път показа, че няма кой да я измести от първото място в седмобоя, считан от специалистите за най-трудната дисциплина.

Спринтьорките при младшата възраст на ЛК „Тунджа” триумфираха и в щафетното бягане – на 4 по 100 метра титлата донесоха Мария Харалампиева, Полина Тодорова, Деница Георгиева и Габриела Георгиева.

Златото засипа бързоногите девойки и в щафетата 4 по 400 метра, като там те бяха в състав: Виктория Георгиева, Габриела Георгиева, Антония Иванова и Полина Тодорова.

От държавното първенство, провело се в града под Сините камъни, с три златни медала се завърна Полина Тодорова, Габриела Георгиева направи същия удар. Победата на Габриела на 200 метра бе много убедителна, тя остави доста назад състезателката на „Черно море Атлетик-Варна” Ева Спасова.

Любопитна и почти куриозна ситуация се получи при бяганията на Полина Тодорова на 400 метра – тя постигна един и същ резултат и в сериите, и на финала – 58,15 секунди.

Представителите от Лекоатлетически клуб „Ямбол” също се представиха достойно на държавното първенство. Шампионска титла заслужи Симона Иванова в тройния скок, тя донесе и бронз от участието си в скока на дължина.

Треньорът в ЛАК „Ямбол” Дичо Тодоров изведе до медалите и юноши. С бронзово отличие приключи участието си в тласкането на гюле Димитър Мирчев, а на 100 метра Атанас Ангелов пресече линията трети и добави още един бронзов медал на сметката на ЛАК „Ямбол”.

Като се има предвид изключително лошите условия при които се подготвят лекоатлетите на града ни, дъждът от медали от държавното първенство е много голям успех.

About the Author :