Дурчев се пробуди в плейофите

00625273Един от любимците на ямболската публика, а сега играч на „Балкан” Мартин Дурчев, се пробуди в първия мач от четвъртфиналните плейофи. „Зелените” от Ботевград  изиграха истински баскетболен трилър при гостуването си в Самоков. Там двубоят стигна до петминутно продължение, в което Рилски спортист постигна изключително ценен успех с 81:79.

Мартин Дурчев тръгна в стартовия състав на „Балкан” и бе на терена 39 минути, внушително време, в сравнение с другите срещи на отбора от Ботевград. Левичарят наниза 17 точки, даде осем асистенции и хвана една борба. Той бе стопроцентов за две точки, три от три стрелби, стреля в този мач много от далечна дистанция, като от 11 опита три бяха точни, застана четири пъти на наказателната линия, като вкара два пъти.

Само Михайло Секулович е с повече точки за клуба от Ботевград, както и с по-висок коефициент на полезно действие от Дурчев, той има 25 пункта, Мартин е с 15.

За „Балкан” не игра националът Станимир Маринов, в тази критична ситуация  треньорът Небойша Видич заложи на Дурчев и не сгреши.

Мартин влезе в големия баскетбол от зала „Диана”, където бе привлечен от треньора Чолаков, когато бе на 19 години. Само за сезон той влезе уверено в състава на „Ямбол”, превръщайки се в топ реализатор и любимец на местните фенове.

About the Author :

Leave a reply