ДТ „Невена Коканова“ репетира нова постановка

0b17dd57f5c15335e6a00eb37c8651b7В сряда 21-ви октомври, ДТ „Невена Коканова“ започва репетиции на последното си за тази година заглавие  – „Всяка сряда от пет до седем“ от Валентин Красногоров. Пиесата  е съвременна комедия, в която героите се опитват да решат натрупалите им се лични и социални дилеми  по лековатия и фриволен начин, по който днес  свикнахме да се отнасяме към нашето ежедневие. За съжаление не всичко става, както им се иска, „защото когато работата е тъпа, а животът скучен“  и мечтите ни са същите и затова в повечето случаи си остават несбъднати. Режисьор на постановката е Владимир Петков, който за първи път ще работи с екипа на театъра. Сценограф е Александрина Игнатова, а в ролите ще видим, както познатите  и обичани  актьори  Цветелина Кънева, Петя Бойчева, Капка Валентинова, Георги Ружичка и Михаил Лазаров, така и едно ново и надяваме се също запомнящо се име – това на Христо Доков. Тази година той се дипломира в класа на проф. Атанас Атанасов и  ДТ „Невена Коканова“ се радва, че в тези трудни времена отново успява да даде своя принос в реализацията на млади и талантливи колеги! Дано имаме сили и възможности тази традиция да  продължи!

Владимир Петков завършва Френската езикова гимназия „Алфон дьо Ламартин” през 1976.  През 1985 завършва ВИТИЗ „Кр. Сарафов” в класа на проф. д-р Анастас Михайлов, специалност „драматична режисура”. 1990-1991 специализира във Франция „визуални изкуства” със стипендия на френското правителство. От 1991 до момента работи успоредно в различни театри в България, Франция и Канада като режисьор, актьор, драматург и художествен консултант.

В България работи в театрите в Пазарджик, Търговище, Сливен, МГТ „Зад канала”, Театър „София”, Театър „Възраждане”, Театрална работилница „Сфумато”. Осъществил е над 45 театрални постановки по съвременни и класически автори. Във Франция е реализирал постановки по Тирсо де Молина, Бернар-Мари Колтес и Исмаел Жюд.  С постановките „Платонов” (2002) и „Варвари” (2006) в Двора на честта на папския дворец, тържествено е открита официалната програма на Авиньонския театрален фестивал. В Канада (Квебек, Монреал) е работил като художествен консултант на хореографите Силвен Емар и Луиз Бедар.

 

About the Author :