ДТ „Невена Коканова“ кани на постановката „Котка върху горещ ламаринен покрив“

Ямбол, 22.10.2020 г.

Поканата на ДТ “Невена Коканова” гласи: “Скъпи приятели, знаете ли каква е победата за една котка върху горещ ламаринен покрив? Да се задържи колкото се може по-дълго на него, казва Тенеси Уилямс и ние сме напълно съгласни… Канейки ви днес, 22 -ри октомври, в това трудно за всички ни време, на това гениално негово произведение, спазвайки всички необходими мерки, ние не само се опитваме да се задържим достатъчно дълго, колкото и да ни пари под краката, но и имаме смелостта да приветстваме с добре дошъл в спектакъла нашия колега Георги РУЖИЧКА, в ролята на Гупър.

В останалите роли ще видите Йоана БУКОВСКА-ДАВИДОВА, Янина КАШЕВА, Михаил ЛАЗАРОВ, Радослав ВЛАДИМИРОВ и Мария ПАНАЙОТОВА.

Бъдете с нас, очакваме ви!”

КОТКА ВЪРХУ ГОРЕЩ ЛАМАРИНЕН ПОКРИВ”

от ТЕНЕСИ УИЛЯМС

Постановка – Бойко ИЛИЕВ

Сценография и костюми – Жанета ИВАНОВА

Изострени до крайност, но прикрити с лицемерие и лъжи са отношенията в семейството на най-богатия плантатор на Юга. Дали богатството и алчността са в основата на тази разруха или липсата на искреност, внимание и любов ще се разбере, когато всички се съберат на последния му рожден ден.

„Котка върху горещ ламаринен покрив” има своите три екранни версии, награда Пулицър за драматургия, множество респектиращи рецензии на критиката и седем десетилетия признание от публиката по цял свят.

About the Author :

Leave a reply