Програма “Дръж под око”

btyПродължават планираните от Ямболската червенокръстка организация инициативи по повод отбелязването на Седмицата на водното спасяване.

На 7 юни 2018г. в детска градина „Кольо Тенев“ в с. Тенево, община Тунджа, Областната организация на БЧК организира обучение за децата на възраст 4 – 6 години, техните учители и възпитатели по програмата за превенция на водния травматизъм „Дръж под око“. Програмата се осъществява за първи път на територията на Ямболска област.

По изключително забавен начин под формата на игри и демонстрации, специалистът „Водноспасителна дейност“ в БЧК – Ямбол, запозна участниците с общите правила за водна безопасност, ролята на водния спасител и екипировката, по която да го разпознават, флаговата сигнализация и елементарни способи за оказване на помощ и самопомощ при инцидент във водата.

С активното участие на децата, учители и възпитатели, бяха направени демонстрации на спасителни техники със спасителни средства, които са част от задължителното оборудване на спасителния пост.

Този своеобразен малък празник за децата от детската градина се осъществи с любезното съдействие на директорката г-жа Нели Славова.

Целта на програмата „Дръж под око“ на БЧК е деца от детските градини, техните родители и учители да придобият необходимите знания за безопасно контактуване с водата, както и умения за оказване на помощ при воден инцидент. Възрастните да разберат необходимостта, че когато са във и около водата, винаги да бъдат на „ЕДНА РЪКА РАЗСТОЯНИЕ“ от своите деца или децата, поверени на техните грижи.

bty bty bty bty bty bty

СЕКРЕТАРИАТ НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ НА БЧК – ЯМБОЛ

About the Author :

Leave a reply