Дребосъкът Дерек Райт беснее в зала „Диана”

596c478681ad6_crop_620_350Американският плеймейкър на Самоков Дерек Райт изигра страхотен мач в зала „Диана” на 20 януари. Най-ниският на терена, Райт е едва 179 сантиметра, показа страхотни показатели.

Той стреля за две точки пет пъти и пет пъти бе точен от тази дистанция, от тройката опита три пъти и три пъти топката се оплете в мрежичката, на два пъти получи правото да изпълни наказателни удари и не пропусна и от тая позиция точките. Така  31-годишният гард на „Рилски спортист” наниза 21 точки, даде четири асистенции и спечели четири борби, като има на сметката си и две отнети топки.

ТКато изстрелян от катапулт бе дребничкият, но силен физически плеймейкър, и неуловим за нашите защитници, които често го допускаха да вкарва под самия кош.

Въпреки че вкара 13 точки, в този двубой ямболският американски гард Алън Арнет не можа да изпъкне. Той даде и седем завършващи подавания, както и спечели седем борби за 21 минути на терена, но не бе сред асовете на мача.

Слабо се представи вторият американски гард на „Ямбол” Брайкъс Перин. И той бе на паркета 21 минути, за които вкара само 10 точки, хвана 2 борби и даде 4 асистенции.

През годините ямболската публика е свикнала чуждестранните баскетболисти с клубния цвят да са най-добрите и на този „фон” към Арнет, и особено към Брайкъс Перин, феновете имат претенциии.

 

About the Author :