Драматичният театър с дръзка премиера на “Различният”

015„Знам, че когато човек се съмнява дали е луд или не, означава , че той не е луд… Но аз нали съм особен, аз нарочно се правя на луд – и на мен нарочно ми се струваше, че аз нарочно се съмнявам! Разбираш ли?  Но ти! Ти така лесно  и бързо повярва в моята лудост! Нима беше така,  защото така ти беше удобно?  Или?  Ти просто ме обичаш, нали? Затова ме обичаш всякакъв. В това число и луд, нали?”

„ Различният” от Алексей Слаповский

004Колко е важно да намерим човека до себе си, който да ни обича дори тогава, когато ние самите не се обичаме достатъчно?  Но дали  ще успеем да го задържим или  ще го отблъснем, защото не вярваме на нищо и никого! Отчаян, непресъхващ копнеж и непрекъсната неувереност, че това, което имаме, не е истинско, не може да е, защото не го заслужаваме ….

Това е само част от усещането, когато четеш „Различният” на Алексей Слаповский.  Прочитът обаче на уверения и винаги различен  режисьор Петър Денчев  – поставя отношенията между Мъжът и Жената в една изострена да крайност среда. Въпросите сякаш не могат да бъдат задавани до безкрайност – отговорите се изискват тук и сега!  Сцената? Символично разделена на две непримирими и несъвместими пространства от младата сценографка Радостина Тодорова. Актьорите?  Стабилните и опитни Димитър Димтров и Даниела Райчевска и талантливите и търсещи  Яна Бобева и Мариана Бонева.

010Всичко това обещава една вълнуваща и дръзка премиера на 9-ти октомври! Заповядайте и на следващите представления на „Различният”, които ще бъдат на 16-ти и 22-ри октомври на сцената на ДТ „Невена Коканова” – различният театър ви очаква!

Дияна Радева

007

About the Author :