Драматичен театър „Невена Коканова“ стартира новия сезон с „Шега в едно действие“ по Чехов

24291845_885099938332007_7264570813523936884_oЯмбол, 09.01.2018 г.

Драматичен театър „Невена Коканова“ – Ямбол, стартира на 10 януари новия сезон с най-новото заглавие в репертоара си – „Шега в едно действие“ по Антов Павлович Чехов. Младите и талантливи актьори Мария Панайотова, Яна Бобева, Галина Иванова, Радослав Владимиров, Николай Петров и Анатолий Ставрев с ентусиазъм и трепет очакват поредната си среща с ямболската публика за да пресъздадат мечтите на всеки един от нас.

Според режисьорът на спектакъла Антон Угринов  „Всички ние мечтаем живота си по един начин, а го живеем често точно по обратния. Уж знаем какво искаме, а в следващия момент правим друго. Така горещо и пламенно желаем да бъдем разбрани, обичани, да сме щастливи, но като че ли пропускаме да разберем и да дадем обич на останалите около нас. „Шега в едно действие“ е представление, съставено от няколко кратки, забавни и меланхолични истории за Човека. Те, както и Чехов не коментират и не обвиняват, но като всеки сън ни казват по нещо. Нещо за самите нас и за света около нас. Онзи свят, който всеки ден псуваме и ни огорчава, но който всъщност може да е по-добър, ако наистина поискаме. Поне Чехов вярва в това…“.

След радушния прием в Ямбол  и на сцените на различни театри в страната спектакълът – сън „Шега в едно действие“ ще бъде представен на 13 януари в Младежки театър „Николай Бинев“, София.

 

About the Author :