Драконовски мерки срещу коронавируса през следващите две седмици в Ямболска област

Ямбол, 13.03.2020 г.

От днес за две седмици в област Ямбол се преустановяват посещенията в увеселителни заведения, игрални зали, дискотеки, барове, търговски обекти, центрове, заведения за обществено хранене с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеките и дрогериите, съобщи областният управител Димитър Иванов издадената от него заповед. Това реши Областният медицински съвет, в който участваха присъстваха кметовете на общини, РЗИ, ОДМВР, директорите на РЗОК, болниците, РУО и др. Преустановяват се учебните занятия в училища, детски градини, детски ясли, зелени училища, екскурзии и всички обучителни форми. Преустановяват се посещения на лицата и в занималните в училищата и детските градини. Преустановява се провеждането на всякакъв вид масови мероприятия, вкл. спортни, културно-развлекателни и научни – кина, театри, концерти, музеи, конференции, симпозиуми, спортни, спа центрове, фитнес зали и др.

Всички заведения и магазини, в които се преустановяват посещенията ще бъдат уведомени с приемо-предавателни протоколи от кметовете на общини чрез кметовете на населени места. Заповедта влиза в сила от днес, 13 март, важи до 29 март. “Всички трябва да сме отговорни към здравето на всеки наш съгражданин и роднина. Призовавам всички съграждани – нека спазим дисциплината. Да проявим българския дух“, заяви областният управител Димитър Иванов.

Преустановяват се женските, детските консултации, профилактичната дейност, преустановяват се и плановите операции до 29 март, допълни д-р Лиляна Генчева, директор на РЗИ-Ямбол.

От тази вечер екипи, включващи представители на областната администрация, РЗИ-Ямбол и МВР започват обход по магазините и заведенията.

На фона на съобщените драконовски мерки, вчера в големите хранителни магазини в Ямбол, където имаше много клиенти, персоналът не ползваше маски и ръкавици.

About the Author :

Leave a reply