Драгоев със силна игра срещу Македония

сашоЯмболлията в баскетболния тим на България до 16 години, Александър Драгоев, бе сред най-добрите в контролата срещу Македония, изиграна в петък. Нашият отбор  победи с 69:66, а мачът се проведе в Благоевград.

Драгоев бе стартов състезател и игра в продължение на 19 минути, което е ясен знак за доверието към него от страна на старши треньора Дечо Коешинов.

За това време играчът на „Тунджа” вкара 10 точки, спечели 3 борби и даде две асистенции. С реализираните 10 точки Александър Драгоев е топ стрелец, толкова точки има още само един от националите ни.

Двубоят е част от подготовката за европейското първенство за кадети в дивизия „В”, което ще се проведе в Струмица, Македония. Днес българите и македонците ще се срещнат отново.
Драгоев изигра изключително силни срещи на финалите на държавното първенство при кадетите, като постигна най-високия коефициент на полезно действие и стана борец № 1. Състезателят на „Тунджа” е висок 192 сантиметра, навърши 16 години наскоро, играе успешно и като крило, и като център, но в националния състав има две момчета над 2 метра, така че селекционерът Коешинов го използва по-скоро на позиции 3 и 4.

При първата контрола с Македония, Драгоев е стрелял най-често от целия тим-той има 11 опита от зоната за 2 точки, 5 от тези стрелби са точни.

В разширения състав на България за кадети влизаше и гардът Стилиян Иванов от „Тунджа”, но той отпадна от сметките на старши треньора.

About the Author :