Драган Тубак играе прощален мач за Варна срещу Ямбол

128Най-високият баскетболист в българското първенство, Драган Тубак, в събота,10 февруари, ще изиграе последния си мач с екипа на „Черно море Тича”. За лош късмет на „Ямбол” това ще е именно при гостуването на нашия състав във Варна.

Драган Тубак е с изключително внушителните 220 сантиметра, подобен ръст имаше само Прийс Лодърдейл, когато няколко пъти сме имали удоволствието да гледаме в зала „Диана” с цветовете на „Лукойл-Академик”, а след това и на бургаския „Черноморец”.

Причината да си тръгне от морската ни столица сърбинът е липсата на достатъчно пари в касата на „Черно море Тича”. По тази причина и другият сърбин в селекцията на треньора Дарин Великов, познатият ни отлично плеймейкър Милиян Боцка, изобщо не се върна след Нова година във Варна.

Все пак „при моряците” има малка компенсация: завръща се след контузия Николай Грозев. В състава на „Ямбол”  много висок баскетболист е само Николай Върбанов, ала едва ли треньорът Иван Чолаков ще го пусне толкова скоро в игра, като се има предвид, че 209-сантиметровият екснационал отсъства дълго заради операция на коляното и въпреки че тренира втора седмица, сякаш още му е рано за битки.

„Черно море Тича” е сред малкото клубове, които „Ямбол” би могъл да изработи на негов терен. Ако всички играят на максимума си, а не както бе миналия петък, втори февруари, когато изобилстваше от фигуранти в тима ни срещу софийския „Академик”.

About the Author :