ДПС отвръща на удара – кодът трябва да е червен

Borko_poslТрябваше да се очаква, че Движението за права и свободи ще търси силен и бърз удар срещу идеята на БСП за въвеждане на задължително гласуване. Тази идея, естествено, не е рожба на червената партия, но след като орташката кобила, гледана с Лютви Местан, се оказа ненужна на ДПС след евроизборите, от „Позитано” 20 отвърнаха така на аркадашите си.

Много късно и елементарно пресметнато обаче. След като си бил в едно ложе толкова дълго с хората на Доган, надали има кой знае колко туземци, които да повярват, че причина за раздялата между ДПС и БСП са дълбоки и принципни различия.

И все пак текмето, хвърлено от Сергей Станишев с предложението за задължително гласуване, нямаше как да не вдигне на бойна нога щабът на Сокола. Задължителното гласуване, дори при казармения ред сред избирателите на ДПС, ще прати партията на Доган в периферията.

Там, където, всъщност, би трябвало да бъде мястото и, а не на вечен „балансьор” в българското Народно събрание и на пищен танцьор сред обръчи от мощни фирми.

От вчера вече имаме за домашно депозираната в парламента от Четин Казак поправка в закона за българското гражданство. И, да не изпуснем ключа от бараката, както ни е навик, да видим играта.

ДПС иска „сънародниците ни в Турция и техните деца да получат бързо гражданство”. Не в Кралство Холандия, разбира се, а в Република България.

По сметките на Четин Казак, член на политбюро на ДПС, това ще даде изборни права на около 300-400 хиляди български турци. Ако мине номерът, дори при задължително гласуване, Ахмед Доган пак ще вкара доста депутати.

А какво казва в момента Законът за придобиване на българско гражданство?

Казва, че то се дава, ако съответното лице е живяло 3 години в България. И тогава вече това лице може да очаква да стане гражданин на Република България.

Лошо, другарю Лютви Местан, кофти концепс. При сегашната разстановка в закона, при задължително гласуване, ДПС действително изпада от призовото класиране.

Дори и да примами още един полк тарикати  като Йордан Цонев, Христо Бисеров и Делян Пеевски. За капак, и бившият сив кардинал на СДС, Бисеров, и момъкът Пеевски наплескаха гащите. Бисеров го засякоха в далавери, няма да е по-различно положението и с Пеевски.

Делян Пеевски, всъщност, вече е политически труп. Няма друг вариант, ако Сокола все още е във форма. Защото обръчът от фирми бе даден на младежа, за да танцува сред тях, а не да се заклещи и да го викат през няколко дни я в прокуратурата, я в следствието.

И да си играе на есемеси, от които ухаело на смърт.

Да не забравим – бърза поправка в закона за българското гражданство, което ще даде на тепсия нови 300-400 хиляди военизирани избиратели на ДПС.

Сега вече е наложително ГЕРБ, БСП, „Атака”, да се стегнат и да покажат на практика, че ги интересуват националните интереси.

Като не допуснат поправката в закона, предложена от Четин Казак да мине.

Който иска да стане български гражданин, ще се върне за три години от Турция и ще живее в родината.

Нали българските турци твърдят, че тук им е родината?

Борислав Ненов

About the Author :