До 1 март трябва да приключи първата ваксинация на изборната администрация

Ямбол, 23.02.2021 г.

До 1 март по обяд трябва да приключи ваксинацията с първа доза на изборната администрация, съобщи след заседание на Областния медицински съвет областният управител Димитър Иванов.

От вчера работи ваксинационният кабинет в МБАЛ „Св. Пантелеймон“ за членове на секционни избирателни комисии (СИК) и кабинетът в РЗИ – Ямбол, където след 14 часа има зелени коридори за граждани. Кабинетът в МБАЛ „Св. Пантелеймон“ работи от 14 до 20 часа всеки ден.

Останалите места, в които могат да се ваксинират членове на СИК и граждани, са ЦСМП – Скалица, ЦСМП – Тенево, ЦСМП – Болярово, ЦСМП – Стралджа, кабинет за ваксинация в болницата в Елхово.

Членовете на СИК, които са в централен район от община „Тунджа“ – близките населени места до Ямбол, имат възможност да се ваксинират в кабинета в МБАЛ „Св. Пантелеймон“, с логистичната помощ на общината останалите желаещи да се васкинират в центровете в Скалица и Тенево. Тези, които работят в Ямбол, или имат възможност да дойдат в града, могат да ползват кабинета на МБАЛ „Св. Пантелеймон“. Членовете на СИК в Ямбол се ваксинират в кабинета в РЗИ – Ямбол.

Според областният управител досега заявилите желание да се ваксинират членове на СИК са около 60 на сто от цялата изборна администрация.

Според изнесените от него данни на този етап в Ямболска област общо 400 са ваксинирани с две дози, а 900 с по една доза и кабинетите продължават да работят.

Вчера 29 лични лекари са получили ваксини за пациентите си. Областният управител заяви, че ваксини има, а на 1 март пристига и новата пратка ваксини за област Ямбол и от „Астра Зенека“ и от „Пфайзер“.

Два мобилни екипа – на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ и на РЗИ – Ямбол, с осигурена логистична подкрепа от областна администрация и общините ще ваксинира и по малките населени места, където има заявено желание за ваксинация.

About the Author :

Leave a reply