До дни започва санирането на три жилищни блока в Болярово

novinaВече два жилищни блока в Болярово имат разрешителни за строеж само за един се очаква да бъде получено и след това започва същинската работа по санирането. Двата жилищни блока с получено разрешително са на ул. „Граничарска” №15 (чиято фирма-изпълнител е „Инджов 19” ЕООД, гр. Ямбол) и на ул. „Девети септември” №35 ( с фирма-изпълнител ДЗЗД „ИМСТИ – ЕКА СТУДИО”, гр. Ямбол). Единственият който се очаква да получи до дни е жилищния блок на улица „Граничарска”,  №1 на който фирмата-изпълнител, избрана чрез обществена поръчка е ДЗЗД „Обединени за Болярово-2016”.

На 16 май 2016 година бе сключен договор с фирмата, спечелила процедура по обществена поръчка по реда на чл. 14, ал. 4 от ЗОП с предмет „Изготвяне на оценка на съответствието на инвестиционни проекти и осъществяване на инвеститорски контрол във връзка с изпълнението на националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради на територията на община Болярово“. Тя е една за трите жилищни сгради – „Кимтекс ЛС”ООД, гр. Плевен.
prenos novinaОбщинското ръководство, заедно с експертите от отдел „Европейски проекти”, проведоха срещи със собствениците на жилища и от трите жилищни блока, на която им съобщиха за сключените договори и им разясниха по какъв начин ще протекат ремонтите, в какви срокове и какви са всички процедури.
Издадена бе и заповед на кмета на общината Христо Христов, в която определя поименно кои специалисти от общинските служители ще отговарят за надзора по санирането на трите жилищни сгради.

Краен срок за приключване на санирането и издаването на обектите за експлоатация е октомври тази година.

 

About the Author :