Дочакахме ремонтът на центъра да започне отново

IMG_20150612_144910Днес следобяд ямболлии най-после чуха звука, за който жадуват от дълго време – в центъра на града заработиха машини, багери закопаха и работници защъкаха в затворения вече три месеца обект. Проверка на “Делник” установи, че ремонтът се възобновява от понеделник, а фирмите извършват подготвителни работи, за да започнат и по-сериозните строителни работи.

При първата копка на депото директорът на Историческия музей Стефан Бакърджиев информира, че комисията на културното министерство е внесла за подпис при министъра протокола за освобождаване на обекта от археологическите разкопки и се чака само парафа на министъра. Три дни след това явно той вече е пристигнал.
За всички нас гражданите на Ямбол обаче остава неясен въпросът защо правителството, което уж много милее да усвоим успешно европейските средства не успява да осигури административен капацитет това да се случи, а позволява някакви си чиновници да си играят с търпението на жителите на 70-хиляден град.

IMG_20150612_150723Съвсем друг е въпросът, че голяма част от хората не вярват на версията с откритите находки, още повече че тя съвсем идентично е приложена и във Варна, т. е. тестван е моделът за безпроблемно спиране на проекта чрез “откриване на археологически находки”.

Каквато и да е причината важното е най-после ремонтът да започне, че да свършва, защото търпението на всички е пред изчерпване.

Официалното съобщение от общината за началото на ремонта е, че от 15 юни, понеделник се възобновяват строително-ремонтните дейности по проекта за модернизиране на централните пешеходни зони в Ямбол. Строителните работи продължават с ускорени темпове във всички участъци на обекта.

Заради подмяна на настилката в района източно от Община Ямбол, от 13 юни (събота) временно се затваря пространството между жилищния блок на ул. „Кабиле“ 28 и сградата на общината. Подходът за влизане в общината временно се изменя по следния начин: през паркинга, северно от сградата, покрай бившето кино „Вапцаров“, основния вход на Зрителната зала на общината и „Общинска банка“ АД. Промените няма да ограничат достъпа до Бизнес-център Ямбол и подхода към МОЛ – Ямбол.

Изменения ще бъдат наложени и по отношение на търговските обекти, източно от Безистена – в рамките на седмица (от 15 до 21 юни) ще бъде затворен участъкът покрай бившия магазин „Андижан“. След подмяна на настилката, тротоарното пространство отново ще бъде свободно за преминаване.

Община Ямбол и фирмите, изпълняващи строителните дейности по обекта „Суперстройинженеринг“ и „Инком ПВ“, поднасят своите извинения за създаваните временно неудобства и разчитат на разбиране от страна на гражданите.

 

About the Author :