Дора Янкова: Правителството преодолява изкривяванията, които допусна кабинета Борисов

DSC02502aСимпатизанти на БСП и граждани дойдоха в залата на НТС, за да се срещнат с народните представители от левицата, които са на посещение в Ямбол. На срещата вямбол дойдоха Дора Янкова, Ваня Добрева, Милко Багдасанов и местният депутат Кирчо Карагьозов. Бившият кмет на Смолян и сегашен зам.председател на парламентарната група на БСП взе първа думата, за да обясни на хората какво наследство са заварили след управлението на ГЕРБ и какви мерки са предприели.

DSC02497a„В управлението на държавата по времето на ГЕРБ имаше две „аз” – на премиера Бойко Борисов и на финансовия министър и те доминираха и другите нямаха значение”, подчерта Дора Янкова и допълни: „Кабинетът Борисов допусна едни огромни изкривявания в насърчаването на регионите, централизирайки европомощите и държавната подкрепа само за големите градове. Ние го обещахме и сега се случва – да върнем справедливото разпределение на средствата, така че да стигат и до по-малките общини – отпуснати са 500 млн. лв. за общините по Публичната инвестиционна програма, за да се изразвят различията между регионите, тава ще бъде и заетост”.

 

DSC02483aТя подчерта че близо 1 млрд. лв. са върнати като ДДС на бизнеса само за два месеца, а тази динамика на финансовите отношения, което оживява икономиката. В същото време има и социална милувка, малките стъпки на социална политика, която беше замразена по времето на Борисов.

 

DSC02486aСлед Дора Янкова говориха и другите депутати, а присъстващите в залата имаха възможност да задават въпроси.

About the Author :