Домът за стари хора във Воден отпразнува петия си рожден ден

IMGP8963На 1 април 2015 година Домът за стари хора в село Воден отпразнува своя пети рожден ден. Както всяка година и този рожден ден бе отбелязан подобаващо. Гости на празника бяха Христо Делигрозев (директор на Дирекция „Социално подпомагане” – Елхово), Христо Христов (кмет на община Болярово), Янко Анев (общински съветник) , Елена Анева (кметски наместник на село Воден).

 

IMGP8966Директорът на дома за стари хора Златка Янева честити на всички обитатели и на персонала празника и приветства гостите с добре дошли. Благодари на всички за усилията, които полагат този дом да е толкова приветлив и обитателите му да имат спокойни и щастливи старини. След нея общинският кмет се обърна към всички и им пожела преди всичко здраве и още дълги години да превръщат дома в едно прекрасно място за живеене и все така да ги събират хубави поводи. Поднесе и подарък – микровълнова фурна. Господин Делигрозев също поздрави домуващите с празника. Той прочете и поднесе поздравителен адрес от името на Милена Янъкова, директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане” – Ямбол. Извини отсъствието й с неотложен ангажимент и също поднесе подарък на директорката на дома.

IMGP8969С мили думи се обърна към присъстващите и кметският наместник Елена Анева. Тя също прочете и поднесе поздравителен адрес, както и цвете не всеки обитател и всички от персонала на дома. Янко Анев поднесе поздравления от името на Общински съвет – Болярово към всички и пожела много здраве и незабравими мигове и занапред.

IMGP9011След поздравленията дойде ред на празничната литературно-музикална от страна на домуващите. Невероятните им изпълнения бяха съпроводени от заслужените аплодисменти на персонала и гостите. Те пяха песни, рецитираха стихове и разбира се, танцуваха. Запомнящи се бяха дуетите на дядо Стоян и баба Данче, изпълнението на най-възрастната обитателка – деветдесет и две годишната баба Пенка. Дойде ред на празничното хоро, в което се включиха и гости и персонал.

IMGP9017Като на всеки рожден ден имаше и торта – свещичката й духна най-младата и най-нова обитателка на дома – седемдесетгодишната Калинка. Сред празнуващите бе и Петър Янев – първият, влязъл в дома преди пет години. Той помни всеки празник тук и при възможност не пропуска да помогне със свои дарения, за което Златка Янева му благодари от името от името на всички.

В прекрасен повод за празнуване са превърна петият рожден ден на ДСХ-Воден. Моите пожелания към възрастните хора и работещите в дома е да бъдат все така усмихнати и ведри и да посрещнат още много празници все така заедно.

IMGP9000 IMGP8975

About the Author :