Домашен социален патронаж Болярско навършва 10 години

OLYMPUS DIGITAL CAMERAПрез януари 2016 год. се навършват 10 години от стартиране дейността на Домашен социален патронаж с. Болярско, община „Тунджа”.

Съвременната кухненска база е изградена по първи етап от проект за преустройството сградата на местното училище в Дом за стари хора, финансиран от Социално инвестиционния фонд и съфинансиран от община ”Тунджа”.

Стартирал в началото с капацитет 40 места, доказал се във времето като необходима социална услуга в общността, сега Домашният патронаж предлага комплексни грижи и подкрепа за хора в неравностойно социално положение, включващи доставка на храна и медицинско наблюдение за 90 лица и семейства в обичайната семейна среда от селата Болярско, Бояджик, Гълъбинци, Безмер и Златари. За десет годишния период, услуги от Домашен социален патронаж с. Болярско са ползвали 404 лица.

Екипът, който се грижи за потребителите включва медицински фелдшер, диетолог, домакин, кухненски работници, санитари и шофьор.

За да споделят празника и за да поднесат приятна изненада на потребителите, персоналът на Домашен социален патронаж с. Болярско подготви поздравителни картички, които подари на всеки ползвател заедно с парче от юбилейната торта.

About the Author :