Домакинство за Ямбол на финалите при 14-годишните баскетболисти

зала дианаНашият град най-вероятно ще спечели наддаването с Варна за домакинство на финалния турнир по баскетбол при момчетата. Във възрастта на 14 годишните, а и в другите възрастови групи при подрастващите, Ямбол вече доста години не е имал домакинство и това ще наклони везните в наша полза.

В края на тази седмица в София и Самоков ще се проведат квалификационни турнири , но баскетболистите на „Тунджа” свършиха тази част от работата и имат място във финалния турнир. Тежест при вземане на решението за домакинство на финалите на държавния шампионат при 14 годишните ще има и президентът на Националната баскетболна лига Иван Чолаков, на когото остава още малко време на този пост, тъй като той се изпълнява на ротационен принцип, за срок от една година.

Иван Чолаков вече направи две любопитни предложения за промяна в начина на провеждане на плейофите при мъжете, както и на мачовете от турнира за Купата на България. Твърде дълго и необосновано Ямбол бе подминаван за домакин на престижните финални турнир, така че ако сегашното домакинство отиде във Варна, това ще е скандално.

Баскетболните ни детско-юношески формации до една се класираха предсрочно за финалите, досега обаче нито един от тимовете не се класира в спора за медалите. Надеждите са, че това ще сторят именно момчетата до 14 години, където селекцията е много добра.

 

About the Author :

Leave a reply