Довършването на новия болничен комплекс започна с изграждане на ново Инфекциозно отделение

Ямбол,26.02.2021 г.

Стартираме реална ремонтна дейност след узаконяване на всички надзори, съобщи на терена на новия болничен комплекс на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ изпълнителният директор д-р Димитър Рунков. Той подчерта, че няма обжалване по нито една от обществените поръчки и са сключени договори – за изпълнител на строителството, за строителен надзор и за авторски надзор. Заложеният срок за довършване на комплекса е февруари 2022 г.

Кметът Валентин Ревански уточни, че ангажиментът на община Ямбол е да проектира довеждащия път и да го изгради и тя ще го изпълни. Когато строителните дейности понапреднат, ще започне и строителството на пътя, предвидено е да има и автобусна спирка. На този етап в бюджета на общината за 2021 г. има 10 000 лв. за проектиране.

Ямбол ще има нов болничен комплекс, който е толкова необходим, това се видя и по време на пандемията, коментира събитието и областният управител Димитър Иванов.

Той уточни, че следващата седмица ще започне и изграждането на нов Спешен център, който е в непосредстнвена близост до болницата. За него има избран изпълнител от Министерството на здравеопазването.

По този начин областта ще има нова болница, за която години наред се говори, каза още Димитър Иванов и припомни, че само за 3 месеца са провели обществена поръчка и са избрали изпълнител и строителството е започнало. Той изрази надежда двата обекта – болничния комплекс и Спешния център да се изграждат паралелно.

Няма какво да ни затрудни по проекта, коментира изпълнителят на строителството Теодор Тодоров и обясни, че са започнали с демонтажните дейности в стария корпус, с които трябва да стартира този обект, и с изкопаване на основите на новото Инфекциозно отделение.

Показвайки обектът отвътре изпълнителят на строителството обясни, че до края на другата седмица ще са готови с всички демонтажни дейности и започват инсталациите, които ще са най-сериозната част от строителството. „Живот и здраве в края на април трябва да започнем да мажем и да затваряме, обясни още Теодор Тодоров. По негова оценка корпусът е добре изграден – конструктивно е добре, облицовките са добре, мазилките са добре, дори е много право в сравнение с нови обекти, нищо че е правено 80-те години.

Единствено нещо, което може да затрудни изпълнението на срока, е доставката на машини за различни системи – КИП (контролно-измервателни уреди) и др., които идват от Китай.

Оказа се, че изпълнителят – Теодор Тодоров, е роден и израснал в Ямбол. Израснал е в Аврена, а е учил в ТМТ „Иван Райнов“. Аз съм израснал в този град и знам много добре, че новата болница е мечтата на Ямбол от десетилетия, каза още изпълнителят.

About the Author :

3 Comments to “Довършването на новия болничен комплекс започна с изграждане на ново Инфекциозно отделение”
 • Ямболия
  February 26, 2021 - Reply

  Ще стане ,напук на скептиците.

 • Anonymous
  February 28, 2021 - Reply

  Успех !
  Този път трябва да стане !

 • Елл
  March 6, 2021 - Reply

  40-годишна сграда за София не може, но за Ямбол може. Защо? Някой дава ли си сметка колко ще е трудно на възрастните пациенти, с минимални пенсии, чиито деца не живеят в града, да стигат до тази болница? Това нещо всъщност е извън града. След като не виждаме, че просто ни смахват, очевидно сизаслужаваме това, което получаваме.

Leave a reply