Довиждане, есен – златна, пъстроцветна, благодатна

IMGP5955Краят на астрономическата есен е твърде далечен. Но според народните поверия зимата започва след Димитровден. А този ден е празник на града ни. Затова дечицата от ДГ „Здравец“- Болярово решиха да изпратят тържествено щедрата есен с пъстър карнавал, посветен на приближаващия наш празник.

На 24 октомври 2017 г. родители и близки на дечицата се събраха да ги погледат и да се повеселят заедно с тях. Драга гостенка на тържеството беше очарователната Нина Терзиева – заместник-кмет на община Болярово и ръководител на функциониращия проект „Децата на Болярово-успешна интеграция в образователната система и подобряване на учебната среда в общината“ (договор № BG05M2OP001-3.001-0117, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските IMGP5969структурни и инвестиционни фондове), чиито клубове не само разнообразяват ежедневието на малките възпитаници, но и значителна ускоряват тяхното развитие – както умствено, така и физическо.

Интериорът в залата бе подчертано есенен, с умело изработена декорация. А оригинално табло (също и природни материали в есенни нюанси) призоваваше: „Празнувай с нас, град Болярово!“ С лиричен глас започна встъплението си водещата – артистичната госпожа С. Гочева. Тя разказа и легендата за светеца-покровител на Болярово – свети Димитър. После един мъничък и прекрасен Димитър С. Петков затанцува в ролята на есенния вятър. Последваха игриви песнички за есента, подготвени от участниците в IMGP5993клуб. Фолклор и традиции – пея и танцувам“. Интерес предизвика и стихотворението за непослушния Мечо, изпълнено изразително от малкия Божко в диалог с чаровницата Никол Попова. Появата на есента, облечена в пъстроцветна рокля (Анелия П. Колева) внесе радостно оживление сред децата и от двете групи – „Мики Маус“ и „Буратино“. Ласкаво погали тя златистите листа в бавен танц, после се обърна към децата с гатанки в стихове. С венчета от листа върху главите, чрез своя валс малките танцьори наподобяваха падащи листа… Актьорите от клуб „Детски театър“ очароваха публиката с драматизацията на приказката „Ябълката“, в която мъдрата Мецанка (Бети) подели ябълката между Зайко (Алисия), Ежко (Божил) и Вранка (Георгия). А те почерпиха и нея в знак на доволство. Представиха се чудесно и участниците в клуб „Спорт и развлечение“. Динамичните игри „Смелите огнеборци“ и „Горещата топка“ мотивираха и двата отбора да проявят сръчност, ловкост, бързина и съобразителност. Всички накрая дружно изпратиха есента. А госпожа Терзиева похвали децата и благодари за постигнатото от тях.

                                                                                                                                                                                                Бинка Величкова

IMGP5916 IMGP5921 IMGP5931 IMGP5954 IMGP5957 IMGP5958

About the Author :