Добротворството не е забравено понятие

IMGP7615Добротворството не е забравено понятие – в това ни убеждава поредната благотворителна акция на Областния съвет на БМЧК, инициирана от Гергана Георгиева. Отзвук от този жест на благородно съпричастие към децата от семейства от затруднено беше раздаването на хранителни пакети на 21 деца в риск от СУ „Доктор Петър Берон“ от активисти на БМЧК. Хранителните продукти бяха набрани благодарение на съвместна кампания на БЧК и супермаркет „БИЛЛА“. Доброволците набраха пакетирани хранителни продукти над 100 кг / боб, леща, ориз, макарони, захарни изделия и др. /, които оформиха в пакети.

Координаторът на организацията Пламен Димов, се обърна към включените в списъка ученици, разяснявайки мотивите на акцията. Той ги призова да станат и те след време членове на БМЧК, защото IMGP7612това са клубове на добротворството и безкористната всеотдайност. Освен това, се провеждат интересни обучения, емоционално наситени състезания (на областно и национално ниво), кипи динамична дейност в името на хуманни каузи.

Раздадените продукти и хранителни стоки ще бъдат в помощ а семействата, от които произхождат тези ученици на различна възраст. Скромен принос към домакинствата, но с висока морална стойност! И практическо доказателство, че добротворството не е забравено понятие в нашата нелека съвременност, белязана от недоимък.

А децата са впечатлителни натури и навярно няма да забравят доброто. То дълго ще се помни, а понякога – завинаги. Според избирателната способност на човешката памет и по законите на християнската етика.

IMGP7623 IMGP7621 IMGP7624 IMGP7625

                                                                                                                                                                                        Бинка Величкова

About the Author :