Доброволците от БМЧК – Ямбол отбелязаха Световния ден за борба с тормоза в училище

Доброволците от БМЧК – Ямбол отбелязаха Световния ден за борба с тормоза в училище, наречен „Ден на розовата фланелка“. На този ден участниците носят розово, за да символизират своята позиция. Денят започва да се отбелязва през 2007 г., като протест срещу инцидент, свързан с тормоз в училище в Канада. Доброволците изготвиха постери с мотото на кампанията „Всеки е различен, не бъди критичен!“, които разлепиха в училищата в гр. Ямбол. Младежите раздаваха на учениците „розови фланелки“ с надпис “не на тормоза” и розови панделки, символизиращи съпричастност към учениците подложени на тормоз. Интерес предизвика таблото “Как да спрем тормоза и агресията? ” на което учениците пишеха анонимни предложения за борба с агресията.

Обсъдиха се проблемите за тормоза в училище и семейството, за необходимостта да бъдем съпричастни и да не затваряме очите си, когато някой е подложен на насилие и унижение.

Информационна кампания се проведе и в центъра на града, където гражданите също получиха материали, свързани с деня на розовата фланелка.

 

Областен Секретариат на БЧК – Ямбол

About the Author :

Leave a reply