Доброволците на БМЧК посещават детско отделение

OLYMPUS DIGITAL CAMERAДоброволците на БМЧК – Ямбол посещават ежеседмично детско отделение в МБАЛ „Св. Пантелеймон” – Ямбол по проект „Дари надежда!”, който се реализира в рамките на Програма „Партньори за социална промяна“ на Българския младежки Червен кръст, финансирана от Фондация „Велукс“.
Заниманията с болните деца са тематични и включват: рисуване върху гипсови фигури, оцветяване на картинки и комикси от занимателни книжки, рисунки на любими приказни герои, провеждане на ателиета по интереси и др.
По една от дейностите на проекта е предвидено обособяване на детски кът в детско отделение, където децата могат да се забавляват по време на своя престой в болницата. Вчера при посещението в болницата доброволците от БМЧК – Ямбол предоставиха подходящи играчки за момичета и момчета / кубчета за игра, детски кукли, детска кухня, маса с работни инструменти за момчета, плюшени играчки, цветни стикери с анимационни герои за стена и др /. В детския кът, разположен в детско отделение на болницата доброволците на БМЧК играха заедно с децата и се забавляваха.
Проектът „Дари надежда” приключва през месец август 2014г.
Специалист: Гергана Георгиева

About the Author :