Добре дошла, пролет!

IMGP8588Весело посрещане на обичаната, очаквана пролет устроиха децата от ЦДГ „Здравец” – град Болярово. Заедно със своите грижовни и всеотдайни учителки те дълго се готвиха за този толкова забавен пролетен празник!

Гости на тържеството бяха заместник-кметът на община Болярово Нина Терзиева, Златина Николова (представител на отдел „Хуманитарни дейности и европрограми), Милена Велева (спонсор на мероприятието).

IMGP8593На 20 март 2015 година, събрани в залата, дечицата и от двете групи очакваха да влезе прекрасната и усмихната Йорданка, символизираща с пъстрата си премяна Пролетта. Неин придружител бе артистичният зайо (Калоян). Подходящи стихове предхождаха тяхното появяване. А после започнаха танците. И двете групи имаха свои пролетни песни и танци. Малките палавници от група „Буратино” се представиха като чудесни изпълнители на фона на песничката „Аз кокиченце съм бяло”. Блестящи в ролите си бяха Бети (кокиченцето), Тео (минзухарчето) и  Никол (теменужката).

Народен танц представиха по-големите от група „Мики Маус”. Хорцето предизвика заслужените аплодисменти на гостите.

IMGP8604 IMGP8617IMGP8620

Лора Величкова

Освен това участниците в празника трябваше да познаят кои са пролетните птици, които се завръщат напролет от юг и кои са пролетните цветя. И да ги назоват безпогрешно – задачка, която не ги затрудни, защото бяха добре подготвени по време на занятията.

Много стихове прозвучаха – всяко дете рецитираше игриви куплети, посветени на милата, слънчева, красива, живородна пролет. Думи, от които сякаш лъхаше аромат на разцъфнали пролетни цветя и плодни дръвчета, отрупани с цвят.

За всички тях имаше почерпка, осигурена от дарените средства на благородната госпожа Милена Велева, която никога не забравя да зарадва талантливите дечица от ЦДГ «Здравец». Специална благодарност за нейната щедрост изказват ръководството и целия персонал, както и дечицата. Да е все така мила и отзивчива!

А моето пожелание е децата да продължават и занапред заедно да празнуват и танцуват, а ведрото настроение да съпътства и настоящето, и бъдещето им!

About the Author :