Дни преди отпътуването си от България капитан Пейс се срещна с областния управител Димитър Иванов

DSC_0839Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов се срещна  с капитан Кортни Пейс, ръководител на екип „Граждански дейности“ към американската мисия на военен полигон „Ново село“, съобщават от пресцентъра на Областната администрация. В срещата участие взеха и Робърт Рицеман, Брадли Робънсън от отдел „Граждански дейности“ и заместник областните управители Волен Дичев и Христо Колев.

Мисията на капитан Пейс приключва следващата седмица и тя изрази добрите си чувства и впечатления, с които напуска нашата страна и желанието си следващата година отново да бъде на мисия в България. Областният управител от своя страна изказа благодарност за работата на капитан Пейс и нейния екип и изрази очакването социалните проекти и инициативи на американската мисия да продължат със същата ефективност и в бъдеще. „Добрите отношения, които сме създали между нас като ръководители, се отразяват и на хората и се оценяват от нашето население. Затова бихме DSC_0832искали да продължим да си партнираме“, сподели областният управител. Със съдействието, финансирането и труда на американската мисия на военен полигон „Ново село“ през годините в близки до базата населени места от областта бяха направени малки проекти, с голяма стойност за местното население.

„За мен е чест да бъда в страната ви. Тук установих нови приятелства и почувствах доброто отношение на местните хора към нас“, каза капитан Пейс. Димитър Иванов подкрепи мнението, че в тази тежка международна обстановка, доверието между хората е това, което може да прави нещата по-добри.

Капитан Пейс сподели някой бъдещи идеи за социални проекти, които иска да реализира, включително и на територията на област Ямбол при следващата си мисия през пролетта на 2018 година. „Районът ни е малък, но стратегически и се надяваме на подкрепа от ваша страна по различни инициативи и в сладващия ви мандат“, каза в края на срещата областният управител Димитър Иванов.

About the Author :