Днес е „Ямбол” – „Рилски спортист”

говедаровБаскетболистите  на „Ямбол” приемат днес, петък, „Рилски спортист” в зала „Диана” заради  изборите. Мачът от четвъртия кръг на Националната баскетболна лига е в традиционния час – 18 часа. Тимът на Самоков, който за първи път ще бъде воден край Тунджа от Людмил Хаджисотиров, е досега с три победи в шампионата, като миналата седмица „скиорите” размазаха у дома си „Левски” с 95:66.

Съдбата на „Левски” имаше и „Ямбол”, покосен най-вече от далечната стрелба на „Берое” в Стара Загора – загуба с 25 точки разлика. Гостите имат петима чуждестранни баскетболисти в редиците си, което ги прави труден съперник. От по-класните българи, в състава на „Рилски спортист” са ветеранът  Йордан Бозов, Дарин Иванов, Златин Георгиев и Николай Стоянов.

Голям плюс за „Ямбол” ще е публиката, която даде много от себе си за победата над Плевен във втория кръг, но мачът срещу отбора от Самоков ще бъде още по-сложен поради дългата и равностойна скамейка на гостите.

Няма обаче да е чудо, ако жълто-сините победят „Рилецо”- от зала „Диана” са си тръгвали с лошо настроение и по-силни противници.

Мачът се играе днес, петък, тъй като  в деня на президентските избори бюлетините от секционните комисии ще се носят в зала „Диана”.

About the Author :

Leave a reply