Дневният център във Веселиново минава на държавна издръжка

DSC00903AОще от февруари Дневният център за хора с увреждания в село Веселиново ще стане делегирана от държавата дейност, съобщи добрата новина при посещението си в самия Център заместник-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров. Сега услугата се предоставя от „Каритас България”, но промяната гарантира нейната устойчивост. Тя е изключително полезна за семействата на хора с увреждания над 18 г., защото осигурява транспорт от дома им до Центъра и занимание през деня, което позволява на техните близки да работят. В момента в Центъра има над 20 посетители, които са не само от Ямбол, но и от селата, което не е било възможно, докато тази услуга се предоставяше в Ямбол.
Заедно със зам.-министъра на посещение във Веселиново беше и изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Ивайло Иванов, народният представител Кирчо Карагьозов, кметът на община „Тунджа”.
Всички останаха впечатлени от условията, които предоставя на хората с увреждания дневния център и очаровани от изделията, които се изработват по време на трудотерапията.

About the Author :