ДКЦ 1 открива Ковид – кабинет от понеделник

Ямбол, 10.11.2020 г.

ДКЦ 1 ще открие до понеделник Ковид – кабинет, съобщиха след Областния медицински съвет областният управител Димитър Иванов и управителят д-р Венцислав Славов.

Кабинетът ще бъде с отделен вход, за да няма контакт с останалите болни. Входът на кабинета ще бъде в дясно преди централния вход до заведението за хранене.

В кабинета ще се извършват т. нар. бързи комбинирани тестове за Ковид и за грип, които ще осигури здравното министерство. На базата на тях лекари ще преценят състоянието на пациента дали лечението да продължи в болница или в домашна обстановка. В него ще работят лекари от ДКЦ 1 – специалисти, които изявят желание и имат възможност.

На този етап намеренията са работното време на кабинета ще бъде от 8 до 16 часа. Идеята е общопрактикуващите лекари да дават направления за изследвания на кръв, урина и за рентген, които са необходими за установяването на състоянието на потенциално заразения с коронавирус. Те ще се извършват в изолирана среда в ДКЦ – 1, а дежурният лекар в този кабинет ще прегледа резултатите и ще установи какво лечение ще е необходимо.

About the Author :

Leave a reply