ДКЦ – 1 отвори триажен кабинет за пациенти със съмнения за коронавирус

Ямбол, 16.11.2020 г.

Триажен кабинет за пациенти със съмнение за коронавирус отвори днес ДКЦ -1. В него са дали съгласие да се редуват по график близо 30 от специалистите на ДКЦ – 1. Днес първо дежурство даде д-р Димитрова, която вече е прекарала Ковид-инфекция през лятото.

Триажният кабинет ще работи от 8 до 16 часа. Директорът на ДКЦ д-р Венцислав Славов уточни, че към него ще бъдат насочвани осигурени пациенти, след като получат от личния лекар направления за рентген и за кръвни изследвания. Те ще имат изолиран достъп до лабораторията на поликлиниката.

Ще има възможност да им се направи тест, който ще е безплатен за тях и на базата на резултатите от теста и от изследванията ще се направи заключение дали пациентът ще бъде лекуван вкъщи или ще бъде лекуван в болница. На този етап общината е дарила 1000 теста, но е въпрос на време те да бъдат доставени.

Входът за кабинета е отделен – в дясно преди централния вход, някога там са били кабинетите на ортопедите или други специалисти. Като първи ден към триажния кабинет нямаше голям наплив от пациенти, но той тепърва ще доказва своята полезност.

About the Author :

Leave a reply