Диян Парушев се завърна с „Танцът и фотографията”

FFFFРоденият в Ямбол преди 33 години парижки фотограф Диян Парушев се завърна край Тунджа, представяйки проекта си „Танцът и движението”. Събитието бе в Художествена галерия „Жорж Папазов” и предизвика голям интерес сред ценителите на това изкуство. Диян Парушев използва в лекцията си мултимедия-екран и изрази своето разбиране за съвременните техники във фотографията.
Диян е син на известните в арт средите ямболлии Йордан Парушев и Елена Парушева, преди 16 години той заминава да живее с майка си във Франция, но не пропуска поне няколко пъти през годината да се завърне в България.
С „Танцът и движението” той привлече вниманието през януари и в Нов български университет, посрещането му от публиката в Галерия „Жорж Папазов” също бе радушно и логично завърши със скромна трапеза в „Алпинеум”. Там Диян Парушев продължи дискусията с ямболските фотографи Стоян Трашлиев, Йордан Танев-Балки, Константин Зайков и Нелияна Костова.
„Има много поезия във фотографиите на Диян Парушев”, сподели за „Делник” директорът на Галерия „Жорж Папазов” Петко Йорданов, който познава днешния парижанин още от детските му години в Ямбол, а и следи изкъсо тенденциите в модерното изкуство.

About the Author :