Директорът на ОУ “Христо Смирненски” подава оставка заради клип с насилие върху дете

D_-BoyadjievДиректорът на ОУ „Христо Смирненски“ в Ямбол Димитър Бояджиев заяви тази сутрин, 24 април,  в предаването „Здравей България“ по Нова телевизия, че ще си подаде оставката. „Ако началникът ми я приеме – приеме. Ако не – аз повече в това училище нямам работа“, бяха думите му.

Миналата седмица се появи видео, от което се вижда как няколко момчета, включително и маскирани, удрят по главата своя съученичка в класната стая. Майката на пострадалото дете заяви, че тормозът над дъщеря й продължава. Родители на други деца казаха, че в училището не може да се проведе един нормален час. „Госпожата стои 5-10 минути, не може да въведе ред и излиза.“ На въпроса защо е заснела клипа, четвъртокласничката отговори – за да докаже, че удрят съученичката й, преди това никой не вярвал, а това е ежедневие.

Директорът Димитър Бояджиев каза още, че поема цялата вина за случилото се. Той обаче заяви, че системен побой нямало, 396x188_1492790209а това което се вижда на клипа е инцидент и се  случвал за пръв път. Първоначалните му публични изявления по случая бяха, че се търси медийна изява и при него не е постъпвал писмен сигнал, каквато била процедурата.

„Разговарях с двете страни. Това е един неприятен инцидент“, заяви началникът на Регионалното управление на образованието Красимир Стоилов. Той каза, че днес ще назначи комисия, която да направи проверка по случая. Родителите на пострадалото дете и това, което е направило клипа, ще бъдат поканени на разговор в инспектората, не в училището. Ще бъдат взети административни мерки.

Припомняме, че преди време Димитър Бояджиев бе отстранен от директорското място, но бе върнат от съда. След това учители и ученици започнаха да напускат училището. То стана едно от учебните заведения в Ямбол с най-малко ученици.

About the Author :